NOVA EDICIÓ DE L’ESCOLA DE FAMÍLIES. INSCRIPCIÓ OBERTA

El tercer millor mestre de primària d’Espanya, Vicent Nogales, obri el 5 de febrer la nova edició de l’Escola de Famílies de Quart de Poblet amb una xarrada sobre “com sobreviure als deures”

La inscripció ja està oberta en l’enllaç

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=8qLuk8QvbkCiXrjZvw8ZAuFN0IOedzJJhMZ1UP4UOcRUOTVFQ1JEM1c0R0pHM1NRSUVFWTRWR1hZMS4u

Addicció als videojocs, igualtat i educació positiva són els temes que es tractaran en la resta de sessions programades

Vicent Nogales Sancho, professor del col•legi Sant Enric de Quart de Poblet i nomenat recentment “Tercer millor mestre de Primària” en els Premis Millor Docent d’Espanya 2018, obrirà la nova edició de l’Escola de Famílies, organitzada per l’Ajuntament, a través de la Regidoria d’Educació, que dirigeix Cristina Mora. La seua xarrada, “Com sobreviure als deures”, abordarà qüestions com si les tasques escolars per a casa procedeixen o no, com ajudar els nostres fills i filles en cas que hagen de fer-los, com fer que no siguen una cosa tediosa o com ensenyar-los a enfrontar-se als exàmens.

Tant aquest taller com la resta se celebren de 17.30 hores a 19.30 hores, en el Centre Juvenil Quart Jove (carrer de la Torreta, 1).

L’Escola està pensada per a enfortir el paper de les famílies en l’educació dels seus fills i filles, facilitant un espai de trobada i formació on s’oferisquen eines i pautes que els faciliten la seua labor educativa.

Per a participar és necessària inscripció prèvia, a través del formulari online, presencialment en el Centre Municipal Polivalent (carrer Joanot Martorell, 40) o per telèfon telefonant al 961536210, extensions 274 i 275.

L’Ajuntament posa a la disposició de les famílies que assisteixen a l’Escola un servei de ludoteca infantil. 

La següent xarrada programada, “Addicció als videojocs online, com actuar?, a càrrec del tècnic de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de l’Ajuntament, Sergio Malea, se celebra el 26 de febrer i en ella s’explicaran els mecanismes que utilitzen alguns videojocs online per a ser addictius. A més, s’oferiran pautes preventives.

Mónica Gil Junquero, agent d’igualtat de la Casa de la Dona de Quart de Poblet, oferirà el 26 de març la xarrada “De què parlem quan diem que l’educació és la clau per a construir la igualtat?, generant una reflexió col•lectiva per a identificar aquelles pràctiques quotidianes i familiars que, sense que siga la intenció, reprodueixen i reforcen els estereotips de gènere. L’objectiu: proporcionar estratègies per a superar aqueixes actituds i educar persones lliures i felices.

Finalment, el 16 d’abril serà el torn de Carol Pino i Alicia Gabaldón, de l’Àrea Psicològica del Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament, que se centraran en “Educació positiva, la resposta davant conductes no desitjades”. En el taller parlaran de la importància de no perdre els nervis per a poder actuar de la millor manera possible quan sorgisquen conflictes en la família i proporcionaran tècniques per a ajudar a millorar la conducta dels xiquets i xiquetes.