L’AJUNTAMENT CONCLOU L’OBRA DEL PARC PORTA DEL TÚRIA QUE FA ACCESSIBLE L’ENTRADA AL RIU

El projecte està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del Programa Operatiu Plurirregional d’Espanya (POPE) 2014-2020

L’Ajuntament ha conclòs ja la construcció del Parc Porta del Túria, que fa accessible l’entrada al riu des dels carrers José Mestre Descalç i Reverendo Pedro García Cerdà. Aquest projecte compta amb un pressupost de més de 180.000 euros, cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) a través del Programa Operatiu Plurirregional d’Espanya (POPE) 2014-2020 per a les Estratègies de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI). Es tracta també d’un dels projectes més votats en el Pressupost Participatiu de 2018.

La parcel•la sobre la qual s’ha intervingut, que és de propietat municipal des de l’any 2016, presentava un pronunciat desnivell i una escala no accessible que donava pas a l’aparcament de l’Auditori Molí de Vila. En aquest àmbit, a més, es podia accedir al Parc Fluvial del Túria únicament a través d’una escala no accessible, situada al final del carrer Reverendo Pedro García Cerdà.

Els treballs han permés, d’una banda, eliminar aquesta barrera arquitectònica, millorant l’accessibilitat tant per als vianants com ciclista, i, per un altre, convertir un espai sense ús i deteriorat en una zona d’estada agradable i de caràcter lúdic.

Per a fer-ho, s’ha construït una rampa que permet accedir tant al nou parc com a les riberes del Túria, salvant el desnivell existent i les escales. Així mateix, s’ha creat una zona verda amb arbrat i una de jocs infantils per a diferents edats.

Entre ambdues, hi ha un espai en el qual s’ha previst la col•locació de bancs, orientats al Parc Fluvial, i de murets que serveixen com a seients, afavorint el descans i la interrelació entre les persones usuàries d’aquest espai públic.

L’actuació que s’ha realitzat en aquest entorn degradat per a revitalitzar-lo i donar-li un ús inclou, a més, la neteja de la séquia de Quart, amb la qual limita la parcel•la, eliminant les canyes i la mala herba existent i col•locant vegetació en el talús.