15 joves de Quart de Poblet inicien la seua formació becada en muntatge i manteniment d’energies renovables

  • L’Ajuntament posa en marxa el Programa Operatiu d’Ocupació Jove amb ajudes procedents del Fons Social Europeu
15 joves de Quart de Poblet han iniciat la seua beca en el marc del Programa Operatiu d’Ocupació Jove-POEJ “Més Opcions Quart”, gestionat per la Direcció General de Relacions amb les Comunitats Autònomes i Ens Locals amb ajudes procedents del Fons Social Europeu, destinades a la integració sostenible de persones joves en el mercat de treball, en el context del Sistema Nacional de Garantia Juvenil.
L’Ajuntament s’ha acollit a aquest programa, compost per dos itineraris formatius en els certificats de professionalitat d’Operacions bàsiques en el muntatge i manteniment d’instal·lacions d’energies renovables (nivell I) i Muntatge i manteniment d’instal·lacions solars tèrmiques (nivell II). A més, els i les participants reben formació complementària en noves tecnologies, igualtat d’oportunitats, orientació laboral i anglès, i compten amb docència de suport especialitzada en el desenvolupament del currilum formatiu, a fi de preparar-los per a l’accés a proves de nivells superiors i en competències clau per al desenvolupament curricular acadèmic. Tots dos nivells compten amb pràctiques en empresa i una beca formativa de 250 euros al mes i finalitzarà en el mes de desembre.
Quart de Poblet es troba entre els cinc municipis de l’Horta que han rebut aquesta subvenció, sent el segon amb majors fons després de Torrent.
Tal com indica el primer tinent d’alcalde i regidor d’Ocupació i Promoció Econòmica, Juan Medina, l’objectiu d’aquest programa, impulsat pel Centre d’Ocupació i Desenvolupament, en la línia estratègica “Opcions Formació”, és “millorar la formació, l’accés a l’ocupació i les competències professionals com a mitjà per a augmentar les possibilitats de la integració sostenible en el mercat de treball dels i de les joves, en una professió amb futur, d’acord amb l’Estratègia Municipal de Desenvolupament Sostenible Integrat”.