L’alcaldessa anuncia que el barri de santa Cecilia tindrà un consultori mèdic auxiliar en 2018

• L’Ajuntament adquirirà en breu un baix i el condicionarà amb ajuda de la Generalitat, mentre que la concessionària de l’Àrea de Salut de Manises aportarà el personal

Carmen Martínez Ramírez ha anunciat aquesta nit, en la sessió plenària celebrada per la corporació municipal de Quart de Poblet, que el barri de santa Cecilia tindrà en 2018 un consultori sanitari auxiliar, si es compleixen les previsions inicials. L’Ajuntament ha aconseguit, per fi, el suport de la Generalitat Valenciana per a posar en marxa aquest servei, després de més de 13 anys de reivindicació per part de l’Ajuntament i de la ciutadania, que van obtenir reiterades negatives dels anteriors governs del PP.

Portar l’atenció sanitària primària al barri de santa Cecilia era un compromís dels successius equips de govern socialistes des de fa cinc legislatures i no hem deixat d’intentar-ho fins que, per fi, un Consell sensible a les necessitats de les persones ha atès el que era una demanda amb base real i molt oportuna. A Quart de Poblet no acceptem un no quan sabem que és injust”, ha assegurat Martínez, qui explica que l’Ajuntament formalitzarà la compra d’un baix, a l’altura de l’encreuament del carrer Reverendo José Palacios amb el de santa Cecilia, abans que acabe enguany i ha inclòs la dotació corresponent en el pressupost de 2018 per a condicionar-lo i equipar-lo, amb l’ajuda de la Generalitat. D’altra banda, s’ha aconseguit també que la concessionària de la gestió de l’Àrea de Salut de Manises assumisca dotar el consultori del personal sanitari precís per a prestar una atenció primària.

L’Ajuntament va obrir a principis de la dècada de l’any 2000, amb el suport dels consells assessores municipals de Benestar Social i Sanitat i Consum, una línia de treball orientada a l’obertura d’un ambulatori en la zona est del municipi, conscient de les dificultats que persones majors i persones amb mobilitat reduïda tenen per a desplaçar-se a l’actual centre de salut, situat just en l’altre extrem de Quart de Poblet.

Des del grup municipal socialista, en el govern, es van portar al ple mocions i es van plantejar sistemàticament esmenes als pressupostos de la Generalitat reclamant que s’incorporara a la comptes de la Conselleria de Sanitat la creació del consultori en santa Cecilia. L’alcaldessa personalment va tocar a quantes portes va ser necessari. La major part de les vegades la petició va caure en sac trencat i quan es va produir un compromís de fer-lo, es va trencar, a pesar que l’ajuntament oferia un local, recursos i col•laboració.

Ara, les traves s’han superat, com també va ocórrer amb el Centre de Dia, la Residència de Persones Majors i la Residència per a Persones amb Diversitat Funcional, que amb cent usuaris i usuàries estan al cent per cent d’ocupació, demostrant que sí eren precisos.

Carmen Martínez ha agraït, per aquesta raó, “el suport de l’actual Consell als veïns i les veïnes de Quart de Poblet, així com la bona predisposició de la concessionària del Departament de Manises, ja que l’Ajuntament pot aconseguir l’espai, pot reformar-lo i equipar-lo, però no podíem assumir la part sanitària”. No s’ha oblidat tampoc de la ciutadania, les associacions, els consells i totes les persones que han contribuït a aconseguir-lo.